There was an error in this gadget

gambaran hilusi

gambaran hilusi

Thursday, March 10, 2011

Aku menyesal kawin...

cerita yang xada kene mengene dgn aku dn org lain..saje je ni...

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah. Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin... Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh. Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ. Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha.. Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe. Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3.. Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah! Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat Boleh la abang bangun awal-awal pagi Then kita solat Subuh sama-sama.. Tapi kalu abang tak bangun gak, ayang cubit je pehe abang abang xkan murka.. Lagi abang sayang ade la.. Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana jaga makan minum abang Tengok skarang abang da nak gemok da Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu.. Ke memang nak abang jadi gemuk ni? Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek? Jangan bimbang atau ragu okeh, Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang.. Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana tolong iron baju abang Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju Jangan risau la nanti abang potong rambut.. Skarang abang dah tak selekeh macam dulu Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!! (Ini cerita tade kaitan ngan penulis okeh. Penulis masih seorang yang selekeh)

Saturday, February 26, 2011

Suka Duka di PEMALANG

Teman-teman yang bersama ke Pemalang: Ukasyah, Zalani. Rizduan, Riduan, Syukri, Nasrullah, Muhchin, Muaz.. ke rumah Muhchin..

Pada tanggal 23.2.2011 hari rabu jam 7.30 malm, bertolak dari ciputat ke pasar juma't.. sampai disana kira2 jam 8mlm. kami tunggu bus eksikutif sinar jaya.bus sampai kira2 jam 8.30 mlm. kami membayar tambang Rp60ribu perorang. perjalan kami makan masa selama 9jam. pada jam 12mlm kami berhenti di restoran sinar jaya.kami semua turun untuk ke WC,solat dan makan.. 30 minit kami disana langsung bertolak lagi..

Pada tanggal 24.2.2011 hari khamis jam 5.30pg kami sampai di Pemalang. semasa turun memang aneh.ramai yang berkerumun untuk bawa kami ke distinasi..tp kami tidak layan..kami terus jalan kaki ke musolla..yang aneh disana musollanye tidak ada tempat untuk buang air besar..ada diantara kami lari ke belakang semak..hahahaha.. kami solat subuh disana.,selepas solat subuh kami berjlan ke pasar pendeka ( bukan nama sebenar) krn bentuknye mirip dgn zaman hang tuah dahulu..kami membeli barang2 asas untuk keluarga muhchin.
selepas membeli kami mencari angkut untuk ke rumah muhchin..dari pasar itu makan masa 1jam untuk smpai ke rumah.kami melalui semak,hutan dan sungai..yang paling aneh kami semua melihat permandangan yg (kotor) org2 disana smuanya buang air di tepi sungai..tua muda semua sama..mmg kelakar..kami terfikir mcm mne nk melabur nanti?????

tepat jam 9pg kami smpai di destinansi..mmg benar2 perkampungan..rumahnye paling pojok samping hutan...kami membayar angkut rp60ribu...semua org terkejut..dia menyangka kami org jakarta,rupanya org malaysia..huhuhu..aku dan kawan2 semua tertidur cuma sabri dan nash ikut nenek muhsin ke sawah padi..mmg x thu letih... pada jam 2 ptg kami diajak ke hutan untuk mandi sungai..kami bersama anak2 kecil..tp mmg malang nasib kami..kami ditipu oleh anak kecil..diajak pusing2 entah kemana..akhirnye kami pulang dgn kotoran selipar aku putus..kecewa..kami berlapan masih memikirkan mcm mne mahu buang air..akhirnye malm terjwab juga..teman2 ada yg ke sungai dan ada yang simpan..huhuhu..kami semua tidur dgn keletihan..

tanggal 25.2.2011..jumaat. jam 7pg kami bertolak ke wisata air panas guci..berjalan hampir 2jam..kami semua naik stron..( lori kayu ) tambangnye Rp300ribu.smpai disana benda yg pertama kami naik kuda.. enak mmg seru.aku,sabri,nash,duan hamid berlumba kuda..yg lain langsung mandi air panas..
pada jam 3ptg kami pulang ke rumah muhchin..tp semasa prjalanan kami terlihat ratusan ribu manusia berkumpul..rupa2nye ada majlis seluruh madrasah berkumpul.. cocok dinamakan pemalang kota santri.kami smpai dirumah..tp aku dn muhsin terus bwa motor ke perkalongan untuk beli tikek keretapi..pejalanan 1 jam..smpai disana kami terkejut harga tiket ekonomi Rp33ribu, bissnes Rp120.. jadi kami terpaksa pendamkan impian..mahal sangt,yg ekonomi murah tp xada tempt duduk. aku pulang dgn kecewa..

tanggal 26.2.2011 sabtu.jam 6.30 pg kami brtolak ke perhentian bus pemalang..kami beli tiket Rp45ribu perorg.kami bertolak disana jam 8pg smpai di kota macet ini jam 4 ptg..akhirnye aku lega kerana dpt membuang hajat..hahahahaha...

byeee...
There was an error in this gadget